Maraton.HR

MI SMO ŽUTI SA MARJANA!

Održan 12. polumaraton sv. Duje

Ocijenite sadržaj
(8 Glasova)

Eto, usprkos raznim problemima, gužvi na Rivi sa drugim događajima, uspješno je završena ovogodišnja polumaratonska priča. Evo ga, rezultati su tu, ako vas zanima ciljna lista utrke na 5 km, kliknite OVDJE a za polumaraton, kliknite OVDJE.

Evo fotogalerija spliskog portala, kliknite OVDJE.

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli, sponzorima, medijima, volonterima:)

A sada sljedi priča o samom događaju iz kuta osobe koja je bila u najužem krugu organizatora. Ponoviti ću rečenicu koju znaju i izgovaraju svi oni koji nešto organiziraju a i sami nastupaju; nastupiti je 100 puta lakše! Misliš se samo o sebi, nitko te ne maltretira glupim pitanjima, ne puca ti mozak od matematike kako sa 5 kuna u džepu organizirati nešto što vrijedi 20 kuna. Ali, ko mi je kriv, nitko me nije tjerao na to:)

Prvo o terminu i satnici ovogodišnje utrke. Još na dan prošlogodišnje utrke, primjetili smo da ovogodišnja Sudamja pada u ponedjeljak čime smo znali da opcija utrke dan prije u nedjelju otpada. Na taj dan bude brdo drugih događaja na Rivi a i sklapaju se tribine i oltar za samu misu pa je nemoguće protrčati a da ne kažem i zatvoriti promet. Vikend prije i poslije su zauzeti drugim trkama pa je izbor pao na subotu. E sad, subota, ok, ali problem je što je subota ujutro radni dan, ne možeš zatvoriti cestu, pogotovo što je tu blizu ribarnica. Ostala nam subota popodne, ali ne lezi vraže, evo novog problema, tu je crkva Svetog Frane a subotom popodne su u njoj vjenčanja, kako će svatovi i mladenci bez tisućljetnog Hrvatskog običaja dolaska autom u trubljenja! Ispregovarali, pomaknuli, dogovorili (u međuvremenu se pojavi neko Cedevitino igranje na franje tamo gdje će se trčati pa i tu padne neki dogovor!) i napokon imamo sigurnih 200 startno-ciljnih metara!

A sad se vi pitate, a šta je bilo sa ostatkom staze? Zapadna obala, službeno Branimirova Obala, ono tamo ispred hotela Marjan (zamalo Hilton) trebala je biti gotova sa uređenjem pred prošlu turističku sezonu. Onda je to pomaknuto do nove godine. Pa je pomaknuto do travnja, pa je u veljači pao snijeg pa kad je okopnio radnici Konstruktora štrajkali, uskočio Pomgrad, pa svečano obečanje do prvog svibnja a miljun posto do sv. Duje! Evo, ovo pišem na dan grada Splita, proći možete, ali uz oprez, protrčati nikako, kada će sve to biti gotovo, nitko ne zna, sve mi se više čini da će biti kada i hotel Marjan, čitaj, ne za našeg života!

Zato smo stazu preusmjerili tamo gdje je i promet, na Dražanac a kod skretanja za Zvončac ide se prema južnoj Marjanskoj strani, uobičajenom stazom. Od subote ujutro, nas nekoliko je bilo u akciji, što se približavamo podnevu sve smo brojniji. Dižemo šator na Rivi, ciljna vrata, teglimo stolove i vodu. Dolaze prvi natjecatelji i preuzimaju brojeve uz njih naravno i prvi žicari. Vruče je, ja se kuham a mogu misliti kako će biti ljudima na trčanju. Šaljemo volontere Prometovim autobusom na okrepne stanice (to nam je sredio barba Lemo) a Pavu da tamo odnese oznake okreta, stolove i okrepu. Ove godine tu nismo imali greške.

Start trke točno u 15:00h, sad je sve nekako lakše, brzo se vračaju ovi sa utrke na 5km, pa malo poslije okret prvog kruga polumaratona. Vidim, trkači su užareni, bore se ko lavovi!

Favoriti pobjeđuju, Žilić i Javornik, ostali rade dobre rezultate s obzirom na vručinu. U cilju odmah dijelimo pakete za ručak, za razliku od prije, sve je na jednom mjestu i mislim da smo to pogodili. Pečena kokoš, kruh i Snickers, nije bilo primjedbi na paket, možda kokoš postane maskota našeg polumaratona:)

U 17:00h radimo promotivnu dječju utrku na 555m za Županijsku ligu protiv raka i ona protiče u veselom ozračju, djeca su uvijek na visini zadatka. U 18:00h proglašenje pobjednika, pa rasklapanje svega što smo sklopili. Onda idemo u skladište to složiti, sve smo gotovi u 21:00h.

Kada se sve zbroji i oduzme, zadovoljni smo, bolji smo nego lani, naravno, mogli bi bi ti puuuno bolji, naročito kada nekima nebi otkazivale baterije na satu! Bilo je odjeka u medijima, bila reportaža na Sportskoj Televiziji, bili smo na više radija i internet portala.

Očekujemo vas na 13 polumaratonu sv. Duje početkom svibnja 2013., datum uskoro!

Mladen Levačić

Obavijesti